További hírek, információk

Jótékonyság - Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány

2021.04.06.

A Ford Magyarország 4,6 millió forinttal támogatja a beteg gyerekeket Összefogtak a Ford tulajdonosok és a márkakereskedők

A Ford Magyarország decemberi jótékonysági akciójának keretében több mint 4,6 millió forintnyi támogatást gyűjtöttek össze a hazai Ford autótulajdonosok és a márkaszervizek a daganatos gyermekek segítésére. Az adományként felajánlott összeget az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány betegszállításra és orvosi műszerre fordítja.

A Ford Magyarország a tavaly decemberben a Ford Márkaszervizekben igénybe vett szervizszolgáltatások számlaértékének az 1%-át ajánlotta fel az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány számára. A Ford tulajdonosok és a márkakereskedők közös akciójában összegyűlt, 4 625 566 forintnyi támogatást március 11-én vették át a szervezet képviselői.

Köszönjük a Ford Magyarországnak és a mindazoknak, aki az ügy mellé álltak. A támogatott összeget betegszállításra és orvosi műszerre fogjuk fordítani. A daganatos beteg gyermekeket 2003 óta szállítjuk térítésmentesen, betegszállító autónk a 2020-as évben 232 alkalommal szállította a klinika betegeit. A támogatásból orvosi műszert is vásárolunk a Semmelweis Egyetem II sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára: a lézerkészülék a bőrt (is) behálózó veleszületett, illetve szerzett érdaganatok, érmalformációk korszerű kezelésének elengedhetetlen eszköze” – mondta a támogatás átvételekor Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„Büszkeség látni, hogy cégünk, magyarországi Ford tulajdonosok és a Ford márkakereskedők összefogásából, és céltudatos együttműködéséből ilyen nagyszerű eredmény született egy igazán jó ügy érdekében. Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány több mint két évtizede végez példamutató munkát a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek gyógyulása érdekében, ezért úgy gondoljuk, hogy a támogatás a lehető legjobb helyre került” – mondta Szabó Attila, a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány 1999-ben azzal a céllal alakult, hogy segítse a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkáját, valamint a Semmelweis Egyetem II. sz. Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján kezelt súlyos tumoros, daganatos, leukémiás betegségben szenvedő gyerekek gyógyítását. Az alapítvány a betegszállításon túl egyebek mellett Mama-lakásokat, rehabilitációs központot és tábort is működtet. 

További hírek

Új Ford Transit & Tourneo Custom
Új Ford Transit & Tourneo Custom
Megérkezett a legújabb, teljesen elektromos SUV!
Megérkezett a legújabb, teljesen elektromos SUV!
Economy szerviz
Economy szerviz
4.75 (Based on 54 reviews)
View available reviews