Pályázatok

Széchenyi 2020

Gyakornoki program a Strauss Autószalon Kft-nél

GINOP – 5.2.4-16-2018-03097

 

A Strauss Autószalon Kft 2018-ban 3,86 Millió Forintot támogatást nyert a „Gyakornoki program a Strauss Autószalon Kft-nél” c. pályázatával.

 

A projekt célkitűzése a gyakornoki program elindítása, fiatal pályakezdő szakképzett munkatárs foglalkoztatása a vállalkozásnál. A tanulószerződéssel foglalkoztatott diákok közül 1 fő fiatal marad a vállalkozásnál. A Kft. kiemelt figyelmet fordít a szakképzésre, a gyakornoki program által biztosítja a pályakezdés lehetőségét, az önálló és hatékony munkavégzés elsajátítását.

A projekt során a Kft 9 hónap bér és járulék támogatásban részesült a gyakornok esetén valamint bértámogatásban a gyakornoki kapcsolattartó foglalkoztatásához, továbbá beszerzésre került a gyakornok feladatainak ellátásához szükséges 1 db Klímaszerviz gép és 1 db Dell Vostro 3568 laptop.

A gyakornoki kapcsolattartói feladatot a cég szervizvezetője, Frank Szabolcs - gépésztechnikus és autószerelő mester – látta el, aki gyakorlati vezetőként 15 éve foglalkozik tanulókkal.

 

A műhely sikeres üzemeltetése szempontjából fontos a megfelelő szakember állomány, ezért nagy hangsúlyt kap a munkatársak képzése.  A Kft. fontosnak tartja a megfelelő szakember utánpótlás képzésében való szerepvállalást, hiszen a fiatal munkaerők képzésével, betanításával a jövő szakember nemzedékét nevelik ki. A jelenleg foglalkoztatott autószerelők nagy része tanulóként kezdte meg munkáját, további képzésüket a Ford műszaki oktatási központban folytatják.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A pályázatírást és a projektmenedzselést a Savaria Agentura Kft végezte.

 

A támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezési dátuma: 2019.04.01.

A projekt azonosító száma: GINOP – 5.2.4-16-2018-03097

4.75 (Based on 54 reviews)
View available reviews