További hírek, információk

Jim Hackett nyugdíjba vonul

2020.08.25.

Jim Hackett nyugdíjba vonul a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatói posztjáról; utódjaként Jim Farley folytatja a vállalat átalakítását

DEARBORN, Michigan, 2020. augusztus 4. – A Ford Motor Company ma bejelentette, hogy Jim Hackett, aki 2017 óta irányítja elnök-vezérigazgatóként a Ford Motor Company átalakítását, azt tervezi, hogy nyugdíjba vonul. A cég új elnök-vezérigazgatójává Jim Farleyt nevezték ki, akit az igazgatótanács tagjává is megválasztottak. Jim Farley hivatalosan október 1-től kezd dolgozni új beosztásában.

A 65 éves Hackett és az 58 éves Farley a következő két hónap során szorosan együttműködnek majd, hogy a vezetőváltás semmilyen fennakadást ne okozzon a vállalat működésében.

Hackett irányításával a Ford határozottan elindult az okosjárművek fémjelezte új korszak felé, miközben minden eddiginél erősebben összpontosított a vásárlók igényeire és vágyaira. Ezzel egyidőben a Ford letisztította és megerősítette alaptevékenységét, hatásos szerkezetátalakításokat hajtva végre, felfrissítve termékportfólióját és csökkentve a bürokráciát.

„Rendkívül hálás vagyok Jim Hackettnek mindazért, amit a Ford modernizálásáért tett, felkészítve minket a jövőbeni versenyképességre és győzelemre,” nyilatkozta Bill Ford, a Ford ügyvezető elnöke. „Mostanra kiforrott új termék-jövőképünk, amit már ma is előrevetít a Mustang Mach-E, az új F-150 és a Bronco. Számos izgalmas tervünk van az elektromos hajtású és önvezető autókkal kapcsolatban, valamint a járművek átfogó konnektivitására. És sokkal gyorsabbá is váltunk, ami már azzal is egyértelművé vált, hogy a világjárvány kitörése idején nagyon gyorsan mozgósítottuk erőinket az életmentő felszerelések gyártásához.”

Farley, a sikeres múltú és tapasztalt autóipari vezető az elmúlt három évben szorosan együttműködött Hackettel, hogy kidolgozzák és végrehajtsák a Ford ’Teremtsük Meg Együtt a Holnapot!’ tervét, amelynek célja a Ford átalakítása egy még gyorsabban növekedő és még jövedelmezőbb vállalattá.

„Jim Farley kiválóan érti az autók és vásárlóik kapcsolatát, remek ösztönnel érezve rá a jövőre és az új technológiákra, amelyek átformálják iparágunkat,” mondta Bill Ford. „Jim szenvedélyesen rajong az igazán jó járművekért, és közismert arról, milyen erősen törekszik az eredményekre, ezért úgy hiszem, hogy ő a megfelelő vezető a Ford átalakításához, hiszen olyan elszántsággal és előrelátással dolgozik, ami egy sikeresebb jövőbe vezethet minket.”

Farley 2007-ben lépett be a Fordhoz globális marketing- és értékesítési igazgatóként, majd a Lincolnnál, a Ford Dél-Amerikánál, a Ford Európánál és a Ford összes globális piacán töltött be vezetői pozíciókat. 2019 áprilisában Farleyt nevezték ki a Ford Új Üzletágak, Technológia és Stratégia csoportjának vezetőjévé, ahol segített a vállalatnak meghatározni, hogyan lehet hatásosan kihasználni az iparágat átformáló hatalmas erõket, például a szoftverplatformokat, a konnektivitást, a mesterséges intelligenciát, az automatizálást és az újfajta hajtási módozatokat. Idén februárban kapta meg operatív igazgatói kinevezését.

Hackett, aki 2021 márciusáig különleges tanácsadóként segíti a vállalat munkáját, úgy vélte, hogy itt az idő átadni a vezetést Jim Farleynek.

“Amikor a Ford vezérigazgatója lettem, az volt a célom, hogy felkészítsem a vállalatot

a jövőbeni győzelemre,” mondta el Hackett. „Egy büszke, nagy múltú cég számára mindig az a legnehezebb, hogy megfeleljen a jövő várható kihívásainak – ahelyett, hogy a pillanatnyilag ismert kihívásokra összpontosítana. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen messzire eljutottunk a modern Ford megformálásában, és nagy bizakodással tekintek a vállalat jövője elé.”

“Az elmúlt három évben vállt vállnak vetve dolgoztam Jim Farleyvel, és elmondhatom: emberként és vezetőként egyaránt maximálisan bízom benne,” mondta Hackett. “Kulcsszerepet játszott új termékportfóliónk kidolgozásában és üzletmenetünk globális átalakításában. Elkötelezetten törekszik a változásra, és pontosan tudja, hogyan lehet átvezetni a Fordot egy olyan új korszakba, amikor okos járműveket kell készíteni egy okos világ számára.”

Farley hozzátette: “Szeretem a Fordot, és megtisztelő számomra a lehetőség, hogy értéket teremthetek a Ford munkatársai, vásárlói, márkakereskedői, közössége és minden partnere számára. Jim Hackett megteremtette egy igazán életteli jövő alapjait, és az elmúlt három évben erre építkezve hatalmas haladást értünk el. Izgatottan várom, hogy a Ford egész csapatával együttműködve kiaknázzuk mindezt a lehetőséget, amit ez az új korszak tartogat e remek vállalat számára.”


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg. 

További hírek

Új Ford Transit & Tourneo Custom
Új Ford Transit & Tourneo Custom
Megérkezett a legújabb, teljesen elektromos SUV!
Megérkezett a legújabb, teljesen elektromos SUV!
Economy szerviz
Economy szerviz
4.75 (Based on 54 reviews)
View available reviews