További hírek, információk

FordPass Connect

2021.04.07.

FordPass Connect - family in a car

Összeköttetésben a világgal

Az új FordPass Connect modem megkönnyíti az utazásokat. Fedezze fel a járművében és az okostelefonjában található összehangolt funkciókat, melyek segítségével Ön útközben is kapcsolatban maradhat a világgal.

Legfontosabb jellemzői:

Veszélyre figyelmeztető jelzés**

A FordPass Connect figyelmezteti Önt a környékbeli utakon előforduló veszélyforrásokra, például útépítésekre, úttesten található tárgyakra vagy akár a közelben útakadályt okozó járművekre is. A figyelmeztetések alapjául szolgáló információk a közelben található, internet eléréssel rendelkező Ford járművektől, valamint egyéb helyi forrásoktól, többek között a közérdekű baleseti nyilvántartóktól érkeznek. A közelben található Veszélyre figyelmeztető jelzés a digitális képernyőn jelenik meg, tájékoztatva Önt annak jellegéről és távolságáról, így időben felkészülhet az eseményre, szükség esetén pedig alternatív útvonalat is kereshet.

FordPass Connect - a close up on car panel with local hazard info

Legfrissebb forgalmi információk

A Valós idejű forgalmi adatok (Live Traffic)*** szolgáltatás minden eddiginél hatékonyabbá és pontosabbá teszi a SYNC 3 navigációs rendszerét. A legfrissebb forgalmi adatok alapján dolgozó rendszer figyelme nemcsak a főutakra, de minden egyes útszakaszra kiterjed. A technológia képes arra, hogy a folyamatosan változó forgalmi viszonyoknak megfelelően menet közben is módosítsa az ajánlott útvonalat, így Ön rövidebb idő alatt és a problémás útszakaszokat gondosan elkerülve érkezhet úti céljához.

Nagyobb nyugalomban

Az új Ford Focuson bemutatott eCall1 segélyhívó egy potenciálisan életmentő szolgáltatás, melynek célja, hogy csökkentse a baleset és a segítségnyújtás között eltelt időt. Súlyos baleset esetén az eCall segélyhívó automatikusan értesíti a vészhelyzeti szolgálatokat és megadja nekik a jármű helyét. Ha sürgős segítségre van szüksége, vagy valamilyen balesetnek volt a szemtanúja, úgy a járműben található SOS gomb megnyomásával közvetlenül is kapcsolatba léphet a vészhelyzeti szolgálatokkal.

Folyamatos kapcsolatban

A fedélzeti Wi-Fi Hotspotnak köszönhetően többé nem kell az okostelefon értékes adatcsomagját használnia ahhoz, hogy útközben is online maradjon. A 4G LTE52, szabványú, nagysebességű modem akár 10 eszközt is képes kiszolgálni, és gond nélkül betölti kedvenc streaming szolgáltatásait. Így az utasok - és különösen a gyerekek -  számára a hosszabb utak is rövidebbnek tűnnek.  A FordPass Connect 3 hónapra vagy 3 GB-ra szóló ingyenes próbaidőszaka után a Vodafone-tól igény szerint vásárolhat adatcsomagokat egy napra, egy hónapra, vagy akár egy évre is. Kérjük, ellenőrizze járműve kompatibilitását.

Távirányító funkciók a FordPass alkalmazással

A FordPass Connect még hatékonyabb, ha a FordPass mobilalkalmazás segítségével egy okostelefonnal is párosítjuk. Csatlakozás után máris számos új, innovatív szolgáltatás előnyeit élvezheti.

Üzemanyag-jelentés

Az Üzemanyag-jelentés a FordPass egyik funkciója, amely havi bontásban mutatja meg a jármű üzemanyagfogyasztási adatait, így Ön folyamatosan nyomon követheti vezetési hatékonyságát. A jelentés elemzi a FordPass Connect modem által rögzített adatokat, és olyan információkkal segíti Önt, mint például az adott hónap várható üzemanyagköltsége. Több havi működés után az alkalmazásban össze lehet hasonlítani, és diagramokon megjeleníteni az egyes hónapok Üzemanyag-jelentéseit.

Utazásaim

Az Utazásaim a FordPass egyik funkciója, amely rögzíti az utazások adatait, és személyre szabott tanácsokat ad Önnek a vezetési szokásai optimalizálása érdekében. Mivel az alkalmazás minden utazást eltárol, Ön bármikor összehasonlítja azokat távolság, időtartam és egyéb szempontok alapján. Az utazási adatokat csoportosíthatja személyes és üzleti kategóriákba, szükség esetén pedig exportálhatja is. Az alkalmazás a hirtelen fékezések és gyorsítások valamint az éles kanyarodások felsorolásával értékes visszajelzést adhat vezetési szokásairól, melynek alapján üzemanyag felhasználását is csökkentheti.

Ford Kuga Plug-in Hybrid

Ford Kuga Plug-in Hybrid tulajdonosaként az autóba épített FordPass Connect modem számos funkcióját használhatja az okostelefonján keresztül. 

A FordPass mobilalkalmazásban PHEV (plug-in hibrid elektromos jármű) funkciók is találhatók, melyek segítségével megtekintheti Fordja aktuális állapotát, az akkumulátor töltöttségi szintjét és a hatótávolságot is, vagy módosíthatja az elektromos üzemmóddal kapcsolatos értesítések beállításait.   

Az Utazási és Töltési Napló segítségével jobban megismerheti járművezetési- és energiafelhasználással kapcsolatos szokásait. Az alkalmazással megkeresheti a legközelebbi nyilvános töltőállomásokat, beállíthatja az otthoni töltés időpontját, vagy akár az utastér hőmérsékletét is egy kívánt időpontra.

Bárhonnan beindíthatja a motort

Az automata váltós Ford Focus motorját a telefonja segítségével bárhonnan - akár otthonról vagy a munkahelyéről is - beindíthatja, így az jégmentes, megfelelő hőmérsékletű és indulásra kész állapotban várja, mire odaér. A rendszer a motor beindításakor automatikusan lezárja az ajtókat, de a jármű elindításához továbbra is szükséges az indítókulcs.

Távoli ajtónyitás és -zárás

A FordPass alkalmazás segítségével mostantól akár távolról is kinyithatja vagy bezárhatja a járművét. Többé nem kell lélekszakadva visszasietnie, ha nem emlékszik, hogy bezárta-e az autóját - elég egy pillantás a mobilalkalmazásra és máris ellenőrizte az ajtókat. Sőt, szükség esetén egy barátja vagy családtagja akár az Ön távollétében is hozzáférhet az autójához, hiszen a mobiltelefonján egy érintéssel távolról is kinyithatja előttük az ajtókat.

Többé nem felejti el, hol parkolt

Ismeretlen környéken parkolt le és nem talál vissza az autójához? Vagy csak egyszerűen elfelejtette, a hol tette le a járművét? A FordPass mobilalkalmazás térképe pontosan megmutatja a jármű pozícióját.

Távoli járműfigyelés

Ellenőrizze, hogy autója készen áll-e az útra

A Jármű állapota funkcióval akár távolról is ellenőrizheti autójának üzemanyagszintjét, gumiabroncsnyomását és kilométeróraállását. Indítsa el mobiltelefonján a FordPass alkalmazást és győződjön meg róla, hogy autója valóban útra kész-e.

Segítség, amikor leginkább szüksége van rá

Ha defekt vagy baleset esetén segítségre van szüksége, a FordPass alkalmazással felveheti a kapcsolatot az Országúti Segélyszolgálattal, és tájékoztathatja őket pontos tartózkodási helyéről. Aktivált FordPass Connect modemmel a jármű műszaki állapotával kapcsolatos információkat is megoszthatja velük, sőt akár a mentőjármű helyzetét és becsült érkezési időpontját is ellenőrizheti.

A jármű műszaki állapotával kapcsolatos figyelmeztetések

A közvetlenül az okostelefonjára érkező figyelmeztetések többek között időben jelzi , ha már időszerű az olajcsere, ha kiégett egy izzó, vagy ha a motor túlmelegedett. A riasztás pontos tájékoztatást ad a probléma jellegéről és a megoldás lépéseiről. A mobilalkalmazással szükség esetén fel is hívhatja az Országúti segélyszolgálatot vagy online bejelentkezhet megszokott Ford márkaszervizébe.

A FordPass Connect aktiválása

A FordPass Connect aktiválását kérje a Ford márkakereskedőtől, amikor új járművét átveszi. A modem aktiválását természetesen Ön is elvégezheti, ehhez tekintse meg útmutató videónkat.

 A készülék aktiválása után már használhatja is a 4G Wi-Fi Hotspotot, amihez akár 10 különböző eszközt is csatlakoztathat, használhatja a távvezérelhető funkcióit, és élvezheti a Valós idejű forgalmi adatok szolgáltatás előnyeit.

Tudjon meg többet a FordPass Connect modemről a GYIK-ből!FordPass App

Az intelligens közlekedés világa. Már elérhető.

Fedezze fel a FordPass-t Töltse le az applikációt

Az árak tájékoztató jellegűek, a képek csak illusztrációk. További, legfrissebb információkért, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott márkakereskedéssel!

  • [** , ***]

    A Live Traffic és a Veszélyre figyelmeztető jelzés (Local Hazard Information) szolgáltatás  jármű megvásárlását követő 12 hónapban ingyenes, ezt követően használatuk díjköteles.

  • [1]

    Az eCall az Európai Bizottság által kezdeményezett segélyhívó rendszer, amit a járművekbe kell beépíteni. A készülék baleset esetén automatikusan és azonnal értesíti a segélyhívóközpontot és továbbítja az esemény legfontosabb adatait, így a mentés hamarabb megkezdődhet. A rendszer szükség esetén manuálisan is aktiválható. Az eCall egyelőre kizárólag az új Ford Focusnál érhető el.

  • [2]

    A Wi-Fi hotspot (max. 4G LTE) szolgáltatás alapjául szolgáló vezeték nélküli adatkapcsolat díjmentes próbaideje az aktiváláskor kezdődik. A próbaidő 3 hónapra vagy 3 GB adatforgalomra szól, attól függően, melyik jár le hamarabb. A szolgáltatás használatához ezt követően Vodafone mobilnet előfizetés szükséges, mellyel kapcsolatban részletes információk a Vodafone weboldalán találhatók. A beépített Wi-Fi hotspot használatához megfelelő hardverrel rendelkező, 2019-es évjáratú Ford gépjármű, valamint vezeték nélküli adatszolgáltatás szükséges. Az adatkapcsolati lefedettség és szolgáltatás nem mindenhol áll rendelkezésre, és az előfizetési feltételektől függően üzenetküldési és adatforgalmi díjakkal járhat.

  • [A Wi-Fi aktiválás nem azonos a fedélzeti modem aktiválásával. A Wi-Fi díjmentes próbaidőszaka a Wi-Fi aktiválásakor kezdődik, ami történhet a fedélzeti modem aktiválásával egy időben vagy akár azt követően is.]

További hírek

Új Ford Transit & Tourneo Custom
Új Ford Transit & Tourneo Custom
Megérkezett a legújabb, teljesen elektromos SUV!
Megérkezett a legújabb, teljesen elektromos SUV!
Economy szerviz
Economy szerviz
4.75 (Based on 54 reviews)
View available reviews