További hírek, információk

E-Transit - 2023

2021.04.06.

2023-ban érkezik az új generációs, tisztán elektromos hajtású Ford Transit Custom; az autót a Ford Otosan gyártja majd Törökországban

A Ford megerősítette, hogy az új generációs Ford Transit Custom kínálatában a plug-in hibrid, a mild hibrid és a hagyományos hajtású modellváltozatok mellett tisztán elektromos hajtású kivitel is szerepel majd.

Az új Custom-család – amelyben a Transit Custom áruszállító és a Tourneo Custom személyszállító is megtalálható – 2023 első felében jelenik meg a piacon, és az európai vásárlók mindkét modellt megrendelhetik tisztán elektromos hajtáslánccal.

Az új generációs Transit Custom mindegyik változatát a Ford vegyesvállalata, a Ford Otosan készíti majd Kocaeliben, a Ford Transit gyártóbázisán.

Emellett a Ford-Volkswagen Szövetség részeként a Kocaeli üzem állítja majd elő a Volkswagen új generációs 1 tonnás haszongépjárművét is; ez az együttműködés azt eredményezi, hogy a piacon gyorsabban jelenik meg egyre több technológia, ami komoly előnyt jelent a vásárlók számára.

“Az új generációs Transit Custom modellcsalád – benne a tisztán elektromos hajtású változattal – tovább erősíti a Ford első helyét az európai haszongépjármű-piacon,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke. “A Transit Custom igazi ékkő a kínálatunkban, és rendkívül fontos szerepet játszik abban, hogy haszongépjármű-üzletágunk egyre sikeresebbé váljon, miközben fenntartható és jövedelmező üzletmenetet alakítunk ki Európában, megalapozva az elektromos hajtásláncok jövőjét.”

A Ford még februárban jelentette be, hogy 2024-re mindegyik haszongépjárművéből kapható lesz legalább egy nulla károsanyag-kibocsátású, tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtású változat, és hogy a cég várakozásai szerint 2030-ra már haszongépjárműveinek kétharmadát tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtáslánccal rendelik meg a vásárlók.

Ugyanakkor a Ford azzal is tisztában van, hogy az addig hátralévő időszakban nem minden haszongépjármű-üzemeltető lesz képes egyetlen lépésben átváltani a hagyományos belsőégésű motorokról a tisztán elektromos hajtásra. Ez az oka annak, hogy az új generációs Transit Custom kínálatának továbbra is fontos részét képezik a mild hibridek és a plug-in hibridek.

A Ford európai jövedelmezőségében kulcsfontosságú szerep jut a vállalat haszongépjármű-üzletágának, amit új termékek és szolgáltatások tesznek még erősebbé. Jó példa erre a járműátépítő partnerhálózattal kialakított széles körű együttműködés, a Ford és a Volkswagen stratégiai szövetsége, illetve a Ford Otosan vegyesvállalat egyre növekvő szerepe; mindez a költséghatékony járműfejlesztést és járműgyártást szolgálja.

“Ma újabb stratégiai beruházásba kezdünk, ami segít az autóipar jövőjének átformálásában. A Kocaeli üzemet átalakítjuk Törökország első és egyetlen integrált gyártóüzemévé, ahol elektromos járművek és akkumulátorok is készülnek. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan környezetet alakíthatunk ki, ahol egy fontos modell készül majd a világ számára,” mondta el AliKoç, a Ford Otosan elnöke és a Koç Holding igazgatótanácsának alelnöke.

2020-ban a Ford már zsinórban hatodszor ünnepelhette meg, hogy első helyre került az európai haszongépjármű-piacon. Ez a trend 2021-ben is folytatódik, hiszen a Ford továbbra is a kontinens első számú haszongépjármű-márkájának számít. Magyarországon a Ford 2012 óta uralja a haszonjármű piacot, 2020-ban 34 százalékos piaci részesedéssel lett első itthon a kishaszongépjármű kategóriában.

A Ford haszongépjármű-üzletágát hatásosan erősíti az az ökoszisztéma, amely az ügyfelekkel közösen kifejlesztett kapcsolt szolgáltatások köré épül, és amelynek célja az ügyfelek élményének javítása és vállalkozásuk fejlődésének elősegítése. Ezek között ugyanúgy megtalálhatók az üzemidőt optimalizáló vagy a hatékonyságot fokozó szolgáltatások, például az öt vagy kevesebb járműből álló flották számára kínált FordPass Pro, illetve a Ford és az ALD Automotive által tavaly létrehozott Ford Fleet Management, amely személyre szabott szolgáltatásokkal maximalizálja a járműveket üzemeltető vállalatok termelékenységét.

A mai bejelentés a Ford több európai üzeme, valamint az új generációs Transit Custom alkatrészeit gyártó európai és török beszállítók számára is jó hír. A Ford Dagenham modern dízelmotorokkal, a kölni üzem sebességváltókkal, a több mint 100 törökországi beszállító pedig fontos részegységekkel vesz majd részt az új modell gyártásában.

“A haszongépjármű-üzletág növekedése és a Ford Otosanhoz hasonló stratégiai partnerek bevonása egyaránt fontos szerepet játszik a Ford jövőbeli európai sikereiben. Elkötelezetten törekszünk arra, hogy elérjük a hat százalékos EBIT nyereséget, amit a Ford globális autóipari tevékenységeinek átalakítását szolgáló terv részeként határoztunk meg,” tette hozzá Rowley.

Ford Otosan: a Ford Transit Custom otthona

A Koç Holding és a Ford kapcsolata 1928-ig nyúlik vissza; a Ford Otosan jelenleg a török autóipar legnagyobb vállalata, illetve a globális autóipar egyik legrégebben működő és legsikeresebb vegyesvállalata.

“A Koç Csoport és a Ford Motor Company közötti stabil partnerkapcsolat a kölcsönös bizalomra épül. Csoportunk fontos tagja, a Ford Otosan jól jelképezi e kapcsolat sikerét, hiszen napjainkban ez Törökország legnagyobb exportőre és legértékesebb iparvállalata,” nyilatkozta Koç.

A Ford Otosan tulajdonában álló Kocaeli üzem 2001-ben nyílt meg, és 2004 óta globális szinten is a Ford legfontosabb bázisa a Ford Transit Custom és a 2 tonnás Transit gyártásában. A Ford Courier modell is Kocaeliben, a Ford Otosan vállalat Yenikoy összeszerelő üzemében készül. A Transit haszongépjárművek teljes értékesített mennyiségének mintegy 85 százalékát a Ford Otosan gyártja Törökországban.

A Ford Otosan tavaly decemberben jelentette be, hogy több mint 2 milliárd eurós beruházásra készül a Kocaeli üzem jármű- és akkumulátorcsomag-gyártási kapacitásának növelésére. Ez a bővítés várhatóan 3000 új munkahelyet teremt majd.

További hírek

Új Ford Transit & Tourneo Custom
Új Ford Transit & Tourneo Custom
Megérkezett a legújabb, teljesen elektromos SUV!
Megérkezett a legújabb, teljesen elektromos SUV!
Economy szerviz
Economy szerviz
4.75 (Based on 54 reviews)
View available reviews